Silk Screen Holland: een begrip in drukkersland

 

Veertig jaar geleden is Silk Screen opgericht in Heerhugowaard. Will Jol nam in 2002 de stap om het bedrijf voort te zetten. In 2007 sloot Björn Suierveld zich bij hem aan. De collega-directeuren vullen elkaar uitstekend aan. Björn werkt vooral intern en op het technische vlak, Will is aanspreekpunt naar buiten toe en richt zich met name op de commerciële zaken. Björn en Will kunnen dagelijks een beroep doen op hun team van 14 medewerkers. Deze ervaren drukwerkspecialisten vormen de kracht van het bedrijf.


Zeefdrukker voor offsetdrukkers
De meeste drukkers moeten er niet aan denken het drukwerk van collega’s te behandelen. Daar ligt voor Silk Screen juist de uitdaging. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen zelfs gespecialiseerd in het veelzijdig veredelen van onder andere offsetdrukwerk. Will is zich terdege van die verantwoordelijkheid bewust. "Je werkt met het materiaal van een ander, kostbaar drukwerk.” Hoewel voornamelijk business-to-business wordt gewerkt, kunnen ook particulieren bij deze drukker terecht.


Innovatieve marktleider
Will en Björn ervaren dat het in goede, maar ook in minder gunstige tijden een uitdaging is om boven de rest uit te blijven steken. “Geen dag is hetzelfde”, aldus Bjorn. “Dat spreekt ons het meeste aan. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe toepassingen en ontwikkelen veel nieuwe lakken en inkten in huis. Hiervoor kunnen we een beroep doen op ons ervaren personeel en een ruim en modern machinepark. Door de markt proactief te benaderen, zijn we een begrip in dit wereldje. We zijn trots op ons brede assortiment en niet voor niets marktleider in drukwerkveredeling.”


Leerwerkbedrijf
Silk Screen denkt altijd toekomstgericht. In productontwikkeling, maar ook bij het aannemen van nieuwe drukkers. “Jonge mensen enthousiast maken voor de drukwerksector, dat is voor ons een belangrijk speerpunt”, benadrukt Björn. “Daarom werken we bijvoorbeeld samen met opleidingsinstituten uit de regio. Enthousiaste en gedreven potentiële drukkers, mogen altijd contact opnemen en kunnen wellicht stage bij ons lopen.”

Cover Printbuyer 10

Cover Printbuyer 10

Een schoolvoorbeeld hoe een creatief idee zich laat uitbeelden met de toepassing van onze specialiteiten en vakmanschap!

Weergaloos mooie covers Magazine Verpakken

Weergaloos mooie covers Magazine Verpakken

Wat doe je als je de kans krijgt om de covers van HET verpakkingsblad 'Verpakken' te veredelen? .....

Artikel Marketing Tribune

Artikel Marketing Tribune

Marketing tribune heeft Silk Screen benaderd om een artikel te kunnen schrijven over de diversiteit van haar producten en de marketing hiervan.